Endret: 20 des 2015     Opprettet: 28 nov 2015

Brannsikkerhet

Oppgangene i borettslaget er trange, så det er viktig å holde rømningsveier åpne som mulig og ikke øke brannfaren ved å lagre ting i oppgangen eller slippe ukjente inn i oppgangen. Ved feil på røykvarslere i oppganger og andre fellesrom, meld fra til styret på tlf 91 39 98 49.

Røykvarslere og brannslokningsapparat

Alle leiligheter skal ha minst en røykvarsler og et pulverapparat. Borettslaget har ansvar for at alle har fått dette, at det hvert år deles ut nye røykvarslerbatterier, og at utstyret blir sjekket og skiftet når lovverket krever det.

Beboer har ansvar for at utstyret er i orden, og for å melde fra ved feil.

I firemannsboligene ble alle røykvarslerne i oppgangene skiftet i november 2015. Vi satte da opp varslere som ikke er seriekoblet, og håper å ha løst problemet med at batteriene ikke holder særlig lenge.

I blokkene monteres nytt varslingsanlegg i både oppganger, loft og kjeller i begynnelsen av 2016. Det kobles til sentraler, slik at styret får SMSvarsel dersom alarmen går eller en av varslerne slutter å fungere. Dette er en del av brannsikkerhetspåleggene etter brannvesenets inspeksjon i november 2014.

Ikke slipp inn brannstiftere!

Det viktigste hver enkelt kan gjøre for brannsikkerheten i oppgangen, er å holde ytterdøra låst og ikke åpne ytterdøra for noen man ikke vet hvem er.

Brannsikkerhetstiltak

Det skal være rømningsvei på minst 90 cms bredde i oppgangene. Det skal heller ikke stå brennbare ting i oppgangene.

Det eneste som er lov å ha i oppgangen, er dørmatter. Dessuten kan barnevogner og sykler som er i daglig bruk settes under trappa. Det er bare blokken i Linjevegen som har denne under trappa-plassen rett inn fra inngangen.

Beboere i blokkene i Solvegen og firemannsboligene må sette ting ned i kjelleren.